2018.08.23-24, 27-28-29. Természettudományos tábor

Nagyon vártuk újra a tábort kollégáinkkal, Nagy Sándor - biológia-kémia szakos tanár úrral és Tökölyi Erika – tanítónővel, aki természettudományos szakkört tart a kicsiknek.

Célunk az volt, hogy felkeltsük az érdeklődésüket a természettudományok iránt, megszerettetni velük Isten csodálatos világát. Minden napot áhítattal kezdtünk, hálát adva mindenért.

Programjaink is nagyon változatosak voltak. Csütörtökön fizikai, kémiai és biológiai kísérleteket, elemzéseket végeztek tanulóink. Pénteken Szentlélekre túráztunk. Útközben megpihentünk a DVTK forrásnál, ahol kicsit fizikáztunk, ismerkedtünk a fákkal, növényvilággal. Innen a Turistaparkba vitt az utunk, ahol újabb kalandok következtek a kötélpályán. A sikeres teljesítés örömével csúsztak le a végén. Ezután a nemzeti parkokkal ismerkedtünk, főleg a bükki növény és állatvilágával.

Hétfőn Egerben jártunk az Eszterházy Károly Egyetem Varázstornyában. Múzeumpedagógiai óra keretében planetáriumban jártunk. „Fizikát” játszottunk a Varázsteremben. Gyönyörködtünk a kilátásban az egyetem tornyának teraszáról. Rácsodálkoztunk a Camera Obsculára, és részesei lehettünk két látványos órának fizikából és kémiából.

Másnap a Pannon-tenger Múzeumot fedeztük fel újra. Többen látták már a kiállítást, de Sanyi bácsi feladatai izgalmasakká tették az ott töltött órákat.  Keresztrejtvényt oldottak meg és egy tesztet a kiállítás anyaga alapján, mely komoly kutatómunkát igényelt a termekben látható információs táblák segítségével. Utána a parkban játszottunk egy kicsit. Majd néhány feladat várt még a tanulókra az iskolában.

Szerdán újra kísérleteztünk az iskolában. A napot „morzsaszedegetéssel” fejeztük be, ahol a tanulók elmesélték élményeiket a hétről.

Hálásak vagyunk az óvodánknak, hogy biztosították számunkra a finom ebédet.

Hálásak vagyunk gyermekekért, akik nyitott szívvel és érdeklődéssel velünk gondolkodtak és játszva tanultak a héten, és a szüleikért, akik biztatták őket.

Hálásak vagyunk az iskolavezetésért és az alapítványunkért, akik támogattak ebben bennünket és az anyagiakat is biztosították.

Hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk ennek a hétnek, együtt dicsérhettük Istent alkotásaiért és a bölcsességért, amit Tőle kapunk.

                                                                            Tóth Zoltánné, fizika tanár

Hozzászólások