Beiskolázási tájékoztató 2017/2018. tanév

Kedves Szülők! Kedves Leendő 1. osztályos gyermekek!

Bár még messzinek tűnik a szeptemberi iskolakezdés, hagyományainknak megfelelően SULIVÁRÓ foglalkozásokra és nyílt napra hívjuk és várjuk az iskolánk iránt érdeklődő gyermekeket, családokat.

A 2017/2018-as tanévben reményeink szerint két, azonos tantervű első osztály indul, melyek specialitásairól személyesen szeretnénk majd részletes tájékoztatást adni.

Előzetesen néhány információ (mindkét osztályra vonatkozólag):

- a matematika tantárgy tanítását csoportbontásban valósítjuk meg, így a kiscsoportban történő tanítás kiváló lehetőséget ad a tehetséggondozásra, szükség esetén a felzárkóztatásra.

- 1. osztálytól megkezdjük az angol nyelv tanítását!

- az 5 órás testnevelés tantárgy részévé válik a kézilabda sportág, (szakosztályi segítséggel)

- a hittan tantárgyat a gyermek felekezete szerint tanítjuk (református, római katolikus, görög katolikus)

- továbbra is kehetőséget biztosítunk iskolánkban a néptánc, szolfézs, hangszeres zene művészeti tanszakok, valamint a gazdag kínálatú tanórán kívüli foglalkozások igénybevételére.

Az osztályok tanítói lesznek:
1.a osztály – Dr. Fodor Bertalanné és Takács Ildikó tanítónők
1.b osztály – Balla Anikó és Jófalvi Viktória Anna tanítónők

Az ismerkedő, SULIVÁRÓ  alkalmakra hívjuk és szeretettel várjuk Önöket!

3 alkalommal tervezünk SULIVÁRÓ foglalkozást, amikor lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerkedjenek a leendő tanító nénikkel, valamint tájékozódhassanak oktatási kínálatunkról, keresztyén küldetésünkről.

Erdész Úti Tagóvodánk nagycsoportosai az óvodapedagógusokkal és dajka nénikkel keddi napokon, február 14-én és 21-én jönnek át az iskolába.

Szűkebb és tágabb környezetünk óvodáiból, a következő időpontokban várjuk a gyermekeket és a szülőket:

1. SULIVÁRÓ foglalkozás – 2017. február 17. (péntek) délután 14,00-14,45

2. SULIVÁRÓ foglalkozás – 2017. február 24. (péntek) délután 14,00-14,45

Megköszönjük, ha ezekre a foglalkozásokra elhozzák színes ceruzáikat a gyermekek. A foglalkozásokat a leendő tanító nénik tartják. Eközben a szülőknek tájékoztatást adunk iskolánkról és választ adunk kérdéseikre.

A 3. SULIVÁRÓ foglalkozásra minden gyermeket és szülőt várunk (Erdész Úti Óvodából és külső óvodákból egyaránt), mert ekkor egy sportos, játékos, táncos együttlétet tervezünk tornatermünkben. Ezért köszönjük, ha a gyermekek számára tornacipőt vagy zárt benti cipőt hoznak majd.
Időpont: 2017. március 3. (péntek) 14,00-15,00

Kizárólag a szülők számára nyílt napot szervezünk 2017. március 8-án (szerdán) 7,30-10,35 között (3 tanítási óra időtartamban) Ekkor megtekinthetnek egy-egy órát a leendő tanítók jelenlegi osztályaiban, valamint választhatnak jelenlegi elsős és hittan órákat is. A részletes órabeosztásról a nyílt nap előtt honlapunkon adunk tájékoztatást.

Azokkal a családokkal, akik iskolánkba szeretnék gyermeküket íratni, egy kötetlen, ismerkedő beszélgetést tervezünk előzetes egyeztetés alapján. Kérjük, hogy 2017. március 8-ig (a nyílt nap végéig), az iskolánkat választó Kedves Szülők töltsenek majd ki egy szándéknyilatkozatot, és válasszanak időpontot a személyes beszélgetésre. Ebben a portaszolgálatunk ad majd Önöknek segítséget.

Az iskolánkba történő hivatalos beiratkozás időpontja 2017 áprilisában lesz. (A pontos időpontról később tudunk tájékoztatást adni.)

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal hozzánk elérhetőségeink valamelyikén:
E-mail: titkar.refisk@gmail.com
Telefon: 46/530-448
Személyesen: 3534 Miskolc, Nagy Lajos király útja 14.

A találkozásban bízva, áldáskívánással:

Nagy Attila
igazgató

Hozzászólások